Tahukah Anda Kos Pendidikan kini Semakin Tinggi?


Apa khabar dengan simpanan anda? Masih berani untuk tidak memulakan simpanan untuk pendidikan anak? Tahniah kepada yang sudah memulakan simpanan pendidikan untuk anak. Namun anda PASTI simpanan anda cukup untuk setiap anak anda?


Di atas ini saya kongsikan kos yuran bagi Universiti di dalam dan luar negara. Tinggi juga kos pendidikan bukan? Cuba bayangkan pada 10,15,20 tahun akan datang, saya percaya kos pasti akan meningkat berganda ganda mengikut arus kemodenan zaman.


Jadi nasihat saya mulakan simpanan pendidikan anak anda dengan lebih konsisten. Tiada masa untuk anda berlengah lagi kerana jika anak anda sedang belajar di sekolah rendah dan Tahun 1 anda cuma punyai masa lebih kurang 10 tahun untuk membuat simpanan.Kelayakan pinjaman PTPTN hingga kini

Kos Pinjaman yang mampu PTPTN peruntukan

carta diatas cukup menakutkan saya dimana masih ramai ibu bapa yang melengahkan simpanan kerana yakin pinjaman pendidikan mampu menanggung kos pendidikan anak mereka kini dan akan datang. Kadar pulangan bayaran balik pinjaman PTPTN juga difasa amat membimbangkan.


Sudah tiba masa ibu bapa di Malaysia membuka mata untuk mementingkan simpanan dari anak seawal kelahiran. SSPN-i Plus banyak kelebihan dari segi simpanan yang dijamin oleh kerajaan dan patuh syariah. Menawarkan simpanan serendah RM30 sehingga RM 500 sebulan.


Kini kita sebagai ibu bapa harus lebih bijak dalam perbelanjaan dan memilih keperluan tinggi lebih dari kehendak. Di bawah ini saya kongsikan sebahagian pakej simpanan yang boleh anda mulakan hari ini. Masa Depan anak anda terletak pada tindakan anda. JANGAN BERTANGGUH DAN MULAKAN HARI INI!!!
BUKA AKAUN ZAMRUD SEKARANG!!


BUKA AKAUN NILAM SEKARANG!!


BUKA AKAUN BERLIAN SEKARANG!!


Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional,
Tingkat Bawah, Menara PTPTN,
Blok D, Megan Avenue II,
No.12, Jalan Yap Kwan Seng,
50450 Kuala Lumpur.

Careline: 03-2193 3000
Faks: 03-2193 1263
e-Aduan: iCare